Postnataal

Is jullie kindje geboren? Dan kan je op je vroedvrouw rekenen. Wij staan steeds paraat om jullie kersverse gezinnetje te begeleiden.

Opvolging mama en baby

 Thuiskomen, het is een hele klus.

Om alles efficiƫnt te laten verlopen, raden wij aan om zeker al op intake gesprek te komen tijdens de zwangerschap.
 Zo zijn alle administratieve zaken al van de baan en hebben we elkaar al leren kennen wat het toch aangenamer maakt.
Is dit niet gelukt? Neem dan zo snel mogelijk contact op!

Geef ons binnen de 24u na de geboorte een telefoontje om de geboorte aan te geven in onze praktijk. De geboorte aangeven kan tijdens de daguren op de wachttelefoon.

  • Dagelijks bezoek van je vroedvrouw tot de vijfde dag na de bevalling
  • Baby is een week oud
  • Baby is twee weken oud
  • Baby is zes weken oud
Dit zijn de vastgelegde bezoekjes die gepland worden. Zijn er meer bezoeken nodig? Dan staan wel zeker voor julie klaar.

Wens je een kort ziekenhuis verblijf? Of de dag van je bevalling al naar huis te gaan? Dit kan zeker op voorwaarde dat een vroedvrouw bij jullie langskomen. 

0489/17 19 47 aangifte dat jouw baby werd geboren

 

Voeding van de baby

Borstvoeding

Borstvoeding het is iets ontwikkeld door moeder natuur. Het leuke eraan is de melk is overal beschikbaar, helpt de baby groeien en heeft altijd de juiste temperatuur. 

Het is een natuurlijk gevolg op de zwangerschap. Veel mama's houden ervan om even dat rustgevend moment te kunnen ervaren. 
Maar soms loopt het niet allemaal van een leien dakje. Dan staan wij ook in om jullie hier volledig in te ondersteunen.

Tepelkloven, stuwing, pijn, te weinig melk, te veel melk. Allemaal zaken die ook kunnen voorkomen en waar wij samen met jullie een aangepaste begeleiding voor voorzien. 

Het is goed om je tijdens de zwangerschap goed omtrent borstvoeding te laten informeren. Je kan daarom altijd een kijkje nemen tussen onze workshops om eventueel een sessie in te plannen. 


Kunstvoeding

Kiezen jullie ervoor om aan de slag te gaan met kunstvoeding? We staan dan ook klaar om jullie hierin zo goed mogelijk te begeleidngen. We gaan me opzoek naar de juiste fleskeuze, aangepaste voeding

Wens je meer over kunstvoeding te weten te komen alvorens de baby er is? Kijk dan zeker tussen onze workshops om een sessie te volgen.

Opvolging Sterrenkindjes

Hierbij kijken wij of mama goed hersteld. Verder bieden we een luisterend oor aan jullie en zorgen voor een aangepaste opvolging.

Tarieven

Omdat we een totale vroedvrouwenzorg graag voor iedereen mogelijk willen maken, is deze dan ook heel betaalbaar. Daarom zijn wij geconventioneerd en werken wij via derdebetalersregeling.  

Alle betalingen gebeuren via Payconic of via overschrijving.

Heb jij nieuw leven in het vooruitzicht en zoek je een vroedvrouw?

Vroedvrouwenpraktijk Nieuw Leven
Vind ons ook op